2023/2024 НЕ УПИСУЈЕМО ОВАЈ СМЕР очекујемо наредне - ОПЕРАТЕР У ПРЕХРАМБЕНОЈ ИНДУСТРИЈИ – 15 ученика
У школској 2021/22. години, у подручју рада Производња и прерада хране, Технолошка школа уписује 15 ученика на новом образовном профилу – Оператер у прехрамбеној индустрији. Реч је о профилу који није ни пекар ни месар, није ни четврти степен, али јесте добра комбинација наведеног.
Ученике који упишу овај смер очекује, поред општеобразовних предмета, више праксе и стручних предмета. У оквиру стручних предмета упознаћете се са основним састојцима намирница, начином прераде, конзервисања, паковања, етикетирања и складиштења готових производа... Практична настава обављаће се у фабрикама прехрамбене индустрије, где се проширују теоретска знања, оспособљава за рад на линијама производње, као и руковању савременим машинама и уређајима који се користе у преради у предузећима која се баве производњом, прерадом и дистрибуцијом кондиторских производа, безалкохолних пића, производа од воћа и поврћа, јестивог уља, као што су: Параћинка“, ,,Чоколенд“,,,Пионир“, ,,Златни делишес“, ,,Михајловић“, ,,Исхрана продукт“, ,,Клас“ , ,,Бахус“....... По завршетку школовања ученик је припремљен за рад, захваљујући већем броју часова практичног рада, као и часова теорије који појашњавају процесе рада различитих технологија што даје већу шансу за запослење одмах по завршетку средње школе.
Ако жели да настави школовање, ученик може ванредно да упиште доквалификацију за образовни профил Прехрамбени техничар.
2023/2024 НЕ УПИСУЈЕМО ОВАЈ СМЕР очекујемо наредне - МЕСАР – 15 ученика
Ученик који стекне диплому месара стиче знања у области технологије месарства (припрема и прерада производа од меса), оспособљен је за припремање и дозирање сировина (ручна припрема и додавање састојака, припрема меса и прерађевина од меса и управљање аутоматским уређајима).
Практична примена стеченог знања
– Практична настава у првом разреду један дан (теорија и вежбе), у другом и трећем разреду два дана у недељи: у кланицама, месарама и школској радионици-месари.
– Примењујете стечена знања и оспособљавате се за самосталан практичан рад.
Радити! Где?
Месара
Трговина- продаја меса и производа од меса
Могућност отварања сопствене производње – месаре
Наставити даље школовање! Где?
Више школе – пољопривредне, прехрамбене, технолошке, васпитачке и …