ТЕХНОЛОШКА ШКОЛА - Параћин
РИЗНИЦА ЗНАЊА !!! УПИС 2025/2026
  • Почетна
  • О школи
  • Галерија
  • Видео
  • Електронски Дневник
  • Контакт
  • Упис школске 2024/2025

Вести

  • 20.5.2025. Распоред полагања испита и завршних испита за ванредне ученике, допунске испите за редовне ученике, у јунском испитном року

    13. Maj 2024 13:1920.5.2025.
    Распоред полагања испита и  завршних испита за ванредне ученике, допунске испите за редовне ученике, у јунском испитном року можете преузети на линк овде
  • Распоред полагања испита за ванредне ученике у Јануарско - Фебруарском испитном року.

    16. Januar 2024 11:0416.1.2024.
    Распоред полагања испита за ванредне ученике у  Јануарско - Фебруарском испитном року.
    Преузмите овде

Мени

  • Почетна
  • Запослени
  • Организација рада
  • Распоред школског звона
  • Вести
  • Календар
  • Е К О - школа
  • Планови и извештаји
  • Корисни линкови
  • Уџбеници 2023/2024
  • Уџбеници 2024/2025
  • Блок настава табела
  • Информатор о раду
  • Ивештај остварености годишњег плана рада 2021/2022
  • Ивештај остварености годишњег плана рада 2022-2023
  • Годишњи план рада 2023-2024
  • Распоред писмених провера 2022/2023
  • Лице за заштиту података личности
  • Извештај о раду директора 2023
  • Прописи које школа примењује
  • План јавних набавки
  • Извештај о раду школе за школску 2022-2023
  • Школски програм 2021-2025
  • Измена и допуна школског програма 2021-2025

Локација школе



Календар

Јун 2025
НЕДПОНУТСРЕЧЕТ ПЕТСУБ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


Банери





Технолошка школа на Фејсбуку


Извештај о остварењу годишњег плана рада

  • Извештај о остварењу плана рада 2018-2019
  • Годишњи план рада 2019-2020
  • Извештај о раду директора 2023
  • Извештај о раду са финансијским 2022

Анкета

Уписао/ла бих смер

ФАРМАЦЕУТСКИ ТЕХНИЧАР
ТЕХНИЧАР ЗА ХЕМИЈСКУ И ФАРМАЦЕУТСКУ ТРЕХНОЛОГИЈУ
ФРИЗЕР
ПЕКАР
ОПЕРАТЕР У ПРЕХРАМБЕНОЈ ИНДУСТРИЈИ
ДУАЛНО ОБРАЗОВАЊЕ ПЕКАР И ОПЕРАТЕР


Резултати

Предмети

  • Српски језик и књижевност
  • Енглески језик
  • Немачки језик
  • Француски језик
  • Физичко васпитање
  • Историја
  • Ликовна култура
  • Математика
  • Физика
  • Биологија

Претрага




Администрација






ПОЉОПРИВРЕДА, ПРОИЗВОДЊА И ПРЕРАДА ХРАНЕ

2023/2024 НЕ УПИСУЈЕМО ОВАЈ СМЕР  очекујемо наредне - ОПЕРАТЕР У ПРЕХРАМБЕНОЈ  ИНДУСТРИЈИ – 15 ученика

 У школској 2021/22. години, у подручју рада Производња и прерада хране, Технолошка школа уписује 15 ученика  на новом образовном профилу – Оператер у прехрамбеној индустрији. Реч је о профилу који није ни пекар ни месар, није ни четврти степен, али јесте добра комбинација наведеног.
Ученике који упишу овај смер очекује, поред општеобразовних предмета, више праксе и стручних предмета. У оквиру стручних предмета упознаћете се са основним састојцима намирница, начином прераде, конзервисања, паковања, етикетирања и складиштења готових производа... Практична настава обављаће се у фабрикама прехрамбене индустрије, где се проширују теоретска знања, оспособљава  за рад на линијама производње,  као и руковању савременим машинама и уређајима који се користе у преради у предузећима која се баве производњом, прерадом и дистрибуцијом кондиторских производа, безалкохолних пића, производа од воћа и поврћа, јестивог уља, као што су: Параћинка“, ,,Чоколенд“,,,Пионир“, ,,Златни делишес“, ,,Михајловић“, ,,Исхрана продукт“, ,,Клас“ , ,,Бахус“.......                                                                             По завршетку школовања ученик је припремљен за рад, захваљујући већем броју часова практичног рада, као и часова теорије који појашњавају процесе рада различитих технологија што даје већу шансу за запослење одмах по завршетку средње школе.
Ако жели да настави школовање, ученик може ванредно да упиште доквалификацију  за образовни профил  Прехрамбени техничар.
 

2023/2024 НЕ УПИСУЈЕМО ОВАЈ СМЕР очекујемо наредне - МЕСАР – 15 ученика

Ученик који стекне диплому месара стиче знања у области технологије месарства (припрема и прерада производа од меса), оспособљен је за припремање и дозирање сировина (ручна припрема и додавање састојака, припрема меса и прерађевина од меса и управљање аутоматским уређајима).

Практична примена стеченог знања

– Практична настава у првом разреду један дан (теорија и вежбе), у другом и трећем разреду два дана у недељи: у кланицама, месарама и школској радионици-месари.
– Примењујете стечена знања и оспособљавате се за самосталан практичан рад.

Радити! Где?

  • Месара

  • Трговина- продаја меса и производа од меса

  • Могућност отварања сопствене производње – месаре

Наставити даље школовање! Где?

  • Више школе – пољопривредне, прехрамбене, технолошке, васпитачке и …

  • Доквалификација- прехрамбени техничар

  • V степен- специјализација

 

 


 

 

Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај